onsdag, augusti 27, 2008

Salt och blandat

Även om bloggandet går lite i stå, så är jag ju iallafall i gott sällskap. Eller ja, gott och gott. Gott och blandat. Vad hette den senaste?

torsdag, augusti 21, 2008

Kommunfullmäktige

Höstens första kommunfullmäktige går mot sitt slut. 7 timmar har de hållit på, jag har suttit och lyssnat så gott som hela tiden. Det roligaste var miljöredovisningen 2007. Ewa Bertz (fp) ansåg att "tystnaden är värd sin vikt i guld". Inte mer än så? frågade jag mig.

Moderaterna var högljudda i många frågor. Utom i miljöredovisningen...

Nu är Fredrik Fernqvist vald till kommunstyrelsen, och nu tackas Tove Hultberg (v) av i fullmäktige.

Nu är mötet slut.

torsdag, augusti 07, 2008

Grattis Stockholm

Glöm inte att fira internationella stockholmsdagen imorgon. Den enda chansen under hela millenniet. Särskilt coolt om man orkar pallra sig upp innan åtta.

Den 9 september 1999 varnades det för datakrasch. Den här gången har jag inte hört något sådant.

måndag, augusti 04, 2008

Fortfarande bloggsemester

I brist på egen semester så kommer nog bloggen fortsätta ha lite mer semester. Istället kan man läsa bloggen "nej till utträdeskravet" som uppdateras dagligen.

Partiets medlemsomröstning är en spännande historia. Frågan ska avgöras sista september, bara nån vecka innan extrakongressen inför EU-parlamentsvalet.

Jag står alltså på nejsidan. Nej till utträdeskravet. Den andra sidan är följaktligen "ja till utträdeskravet".

Johan Hellström med flera tycker att frågan är felställd, eftersom mp inte haft något utträdeskrav i praktiken. Jag håller med. Frågan om utträdesmål är mer relevant.

Men det som gynnar nej-sidan mest är antagligen ja-sidans oerhörda oerfarenhet vad gäller att stå på ja-sidan i omröstningar. Man brukar oftast säga nej.