torsdag, augusti 17, 2006

Stackars lilla miljardär

Finansmannen Mats Qviberg får gråta ut lite i tidningen Veckans Affärer. En del av oss saknar uppenbarligen självinsikt. Lite ödmjukhet kan man väl kosta på sig fastän man är miljardär?

Enligt Mats Qviberg är det folk som honom själv, affärsmän och företagare, som får "landets andra verksamheter att fungera". Själv trodde jag ju det var de som utförde verksamheterna som fick det att fungera.

Sedan kommer han med ett förslag:

"Varför inte göra landets hundra största skattebetalare till hedersmedborgare!?"

Vissa är mer jämlika än andra, tydligen.

2 kommentarer:

jimpan sa...

Märklig snubbe. Han menar alltså på fullaste allvar att graden av inflytande i politiken ska stå i proportion till hur mycket man betalar i skatt... Lever vi i en demokrati, eller en plutokrati?

Anonym sa...

jag tror inte att mats menar att han ska ha mera inflytande i politiken men att det vore på sin plats att beakta de få människor som faktiskt har skapat och skapar i skrivande stund välfärden i det här landet. Inte nog med att dessa människor betalar fantasisummor i skatt för att försörja sverige men de skapar jobb, välfärd och trygghet i sverige. Det är dessa människor som har skapat det sverige som vi i idag. Inte socialpolitiken, den som tror det är ignorant.