onsdag, november 29, 2006

Arbeit (m)acht frei

Moderaterna vill utse Sveriges bästa arbetare. En tävling, som aftonbladet skriver, för tankarna till Sovjetunionen och kommunistkina.

Mycket smaklöst, men det känns inte ologiskt att m väljer att se på arbetet på det här sättet. Hoppas bara att synen på arbete förändras snart.

Människan ska arbeta för att leva, inte leva för att arbeta.

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

"Gärna en medalj, men först en rejäl arbetslöshetsförsäkring", skrev någon på min blogg när jag kommenterade ämnet. Nog är det lite märkligt det hela, särskilt titeln på kampanjen "äntligen har sverige fått en arbetarregering", vilket säger något om moderaternas syn på sin roll i regeringen. eftersom moderaterna är det enda parti däri som kallar sig "arbetarparti".
Detta är nog det lamaste försöket regeringen gjort för att försöka avleda fokus, i alla fall sedan "tsunamibanden".
Jaja, keep up the good work. Jag återkommer.

Maria Ferm sa...

är det bara jag som stör mig på retoriken kring arbete och arbetslöshet? att det sker en konstant indelning i "vi" och "de", där det hela tiden är "de" som ska komma "i arbete" eller är "i utanförskap". Ingen pratar så om sig själv. "Vad gör du nu för tiden?" "Jag är i arbete" eller "Jag är i utanförskap"... Läste nån ledare om det också tror jag... Kan inte släppa det, jag är språkfascist.