söndag, juli 02, 2006

Att "erbjudas" DNA-test

Igår skrev Barbro Holmberg på Aktuella frågor i Sydsvenskan. Igår trädde nämligen en ny lag i kraft. "Från och med idag kan Migrationsverket erbjuda DNA-test när personer med uppehållstillstånd vill återförenas med sin familj i Sverige."

För de flesta är ordet "erbjudande" någonting positivt. Man kan få tillfälle att handla en skiva extra billigt, till exempel. Detta erbjudande handlar om att man ska bli tvungen att DNA-testa sig. Utan test får man vända vid gränsen.

Enligt migrationsministern finns det bra föregångare: "De flesta länder i EU har redan idag möjlighet att erbjuda DNA-test vid familjeåterförening. Erfarenheten från Norge och Finland visar att de flesta som använde sig av möjligheten kunde styrka släktskap. Men det visade sig också att ett ganska stort antal antingen drog tillbaka sin ansökan eller inte dök upp vid provtagningen."

Det är alltså det bästa som kan hända, att ansökan dras tillbaka.

Det är faktiskt inte många politiker jag känner förakt för. Jag kommer faktiskt inte på någon annan. Men jag gillar inte Barbro, utan att ha träffat henne.

Jag skrev ett mail till migrationsministern med några frågor angående hennes inlägg i Sydsvenskan, som jag ska lägga ut på bloggen snart.

2 kommentarer:

Evilin sa...

Varför har de mest rasistiska och minst humana människorna samlat sig just på migrationsverket?

Rasmus Ling sa...

dom kan få utlopp för sina idéer där, kanske?