måndag, juli 10, 2006

Jag vet varför jag inte gillar Norrland, längre

Det är inne med att rationalisera, outsourza verksamhet för att ägna sig åt kärnverksamheten. Vad borde Spendrups kärnverksamhet vara? Göra billig öl? Visst, det görs i mängder. Propagera i alkoholpolitiska frågor för att kunna göra ännu billigare öl? Nja, tveksamt om det hör till kärnverksamheten. Möjligen något att göra om ett bra tillfälle ges. Men, nu har Spendrups bestämt att de ska stödja Tullvalet, en organisation som jobbar för ett nej till Trängselavgifter i Stockholm.

Jag skrev ett mail till infomaster@spendrups.se och frågade så här:

"Jag är otroligt upprörd över att ni stödjer "Tullvalet", som ska propagera för nej till trängselavgifter. Jag tänker från och med nu sluta köpa era produkter, och tänker försöka övertyga min omgivning att göra detsamma.

Jag tycker att ni ska ägna er kraft åt att göra det ni är bra på, Norrlands guld till exempel, och inte ta ställning och sponsra ena sidan i en kontroversiell politisk fråga. Usch!

/Rasmus Ling
Malmö"

Och fick några minuter senare svaret:

"Tack för ditt mail om Spendrups engagemang angående trängselskatterna i Stockholm.

Vi står bakom Stockholms Handelskammare med medlemmar ur Stockholms näringsliv syn gällande trängselskatten. Vi tycker att skatterna är för höga i Sverige och ser hellre att trafiklederna i Stockholm - i form av en ringled - byggs ut.

Vi har ännu inte sett de fulla effekterna av trängselskatten, men vi upplever att Essingeleden är mer belastad än tidigare och det försvårar och försenar vår framkomlighet till stan.

Trots att vi tydligt berättar var vi står i olika frågor hoppas jag att du även i fortsättningen ska kunna uppskatta våra produkter.

Med vänlig hälsning och önskan om ett fortsatt vackert sommarväder,


Katarina Jansson
Informatör
Spendrups Bryggeri AB"

1. Det verkar som att Näringslivet bestämmer vad Spendrups ska tycka.
2. Det är lustigt att Spendrups tycker att "skatterna är för höga". Att ölskatten ogillas förstår jag, men varför ska Spendrups tycka till om kommunalskatten i Lomma?
3. Det är konstigt att det tar längre tid att komma in i stan med 25 procent mindre trafik (till och med Axén Ohlin, moderatopposition i Stockholm, har erkänt det. Men hon gillar det ändå inte. Ärligt).

2 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Bojkott.

Anna Röd sa...

D uhar övertygat mig med. Jag kommer inte att köpa någon spendrupsöl över huvud taget.