torsdag, september 14, 2006

Insändare idag

Grön eller grå politik?


Det finns dom som på fullaste allvar säger att det finns två alternativ när vi går till val på söndag. Valet skulle då stå mellan socialdemokraterna och moderaterna. Inget kunde vara mer felaktigt. I viktiga frågor som arbetstidsförkortning, flyktingamnesti, utvecklat friår, fortsatt grön skatteväxling, rotationsprincip för politiker, djurskyddspolitik, avveckling av vapenexporten och en sänkning av rösträttsåldern, står de båda gråa partierna hur eniga som helst. Mot dessa betongpartier står ett grönt alternativ, Miljöpartiet. I de uppräknade frågorna tycker vi annorlunda än s och m.

Valet på söndag handlar inte om statsministern kommer heta Göran eller Fredrik, valet handlar om huruvida politiken kommer ha en grön eller grå inriktning. När de två största partierna i Sverige samtidigt är de mest konservativa så är det inte konstigt att en del ser politiken som meningslös.

Men det är den inte! Rösta istället grönt på söndag, för ett Sverige där demokrati och delaktighet har ett egenvärde, där vi satsar resurserna på de som behöver mest stöd, där vi satsar pengar på människor istället för motorvägar och skrytbyggen!

Rasmus Ling
riksdagskandidat Miljöpartiet de Gröna

1 kommentar:

Kristin sa...

bra skrivet! klockrent!