torsdag, maj 01, 2008

Sista delen: Uteslutningsärendet

I helgen avgjordes det snabbehandlade ärendet jag och Maria Ferm lämnat in om uteslutning av miljöpartisten René Lundström från Svedala. Som Sydsvenskan skrivit så blev beslutet att Lundström får fortsätta vara medlem i partiet.

Artikelförfattaren har pratat med Lundström om saken, som enligt artikeln tycker att det är skönt att saken är ur världen. Eftersom författaren inte pratat med mig eller Maria, så tänkte jag kommentera beslutet på bloggen.

För mig känns beslutet ändå helt okej. Visserligen höll partistyrelsen inte med att agerandet var grund för uteslutning, men den skrivning man antog var ändå stark. I beslutet står att partistyrelsen starkt avstånd från motionen då den förespråkar diskriminerande behandling av människor utifrån deras ursprung. Man tycker dock inte att detta är tillräckligt för uteslutning.

Förhoppningsvis kan nya krafter ta över de Gröna i Svedala efter nästa val. Gärna med människor som delar partiets grundläggande värderingar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Rasmus! Jag tyvker det var svagt av PS att inte agera... JAg stöttade dig o Maria i erat utspel, gör det fortfarande.