måndag, maj 29, 2006

Lite frihet vill de kanske ha ändå

Det är en spännande rapport på väg. Mer säger jag inte nu.

Fick idag veta att moderata ungdomsförbundet har lite grönsvarta stänk på sig också. Deras officiella linje är tydligen inte "mer betyg tidigare"-a la Jan Björklund. Nej, de vill, precis som jag, ge alla skolor friheten att ha sitt eget system, betyg, omdömen, what so ever. När man vill. Stoppa centraliseringen!

Men jag vill höra lite mer frihetsfrågor från exempelvis ordförande Forssell, och mindre kontrollsnack.

Det roligaste på dagens debatt i Helsingborg var att samtliga mina motståndare blev mycket upprörda att jag ville stå upp och prata på tvåminuterspresentationen. "Påminner om tyskt 30-tal" muttrade MUF-killen (!). Han hotade sedan publiken med att strippa, för att visa hur ond jag var som gick närmare publiken. Det var kul.

5 kommentarer:

Evilin sa...

Ha ha! Vilka lättretade jävlar!
Det är lättare att prata stående.
Men förklara det om stripphotet?! Vad fick honom att säga en sån sak? Har han en sån grav kontaktfobi att han inte tål...se dig gå nära folk..?

Rasmus Ling sa...

Vi satt i en aula, och det var två olika pass på 45 minuter inför olika klasser. Första gången var jag sist, och då hade alla suttit på rad och mumlat om arbetarrörelsens historia och sånt. när det blev min tur reste jag mig och pratade ur hjärtat utan manus, vilket såklart gjorde att jag var bäst. och det störde dom sig på. i pausen inför nästa pass sa dom "kan vi inte skippa det här med att stå upp?", och jag sa "jag tycker man får välja". men den här gången fick jag börja, och när det blev hans tur försökte han få till en poäng över att han tyckte det var populistiskt, och sa att han funderade på att gå fram och strippa... haha roligt var det.

Anonym sa...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Anonym sa...

I find some information here.