tisdag, juni 06, 2006

Mellanpluggstankar

I 74 av Sveriges kommuner kommer det inte finnas något grönt parti att rösta på i kommunalvalet. Det är synd. Anledningen är främst att vi inte har tillräckligt många medlemmar, eller att de som finns kämpat länge och inte orkar längre, som i Vellinge. En annan anledning är att våra medlemmar statistiskt sett är mycket yngre än andra partiers, och därför flyttar mer och därför inte vill kandidera till kommunala församlingar.

Ytterliggare en anleding tror jag kan vara att vi har en centralstyrd stat som inte låter våra kommuner ha den frihet som dom borde ha, att fatta kloka eller mindre kloka beslut lokalt.

Naturligtvis är socialdemokraterna bäst på att hitta folk, de finns i alla kommuner. Centerpartiet ställer upp överallt utom i en kommun, moderaterna saknar fyra kommunlistor.

Intressant att notera är dock att centerpartiet varken finns representerade i Stockholms, Malmös eller Göteborgs kommunfullmäktige. Inte så konstigt kanske, när man saknar helhetsyn och är ett särintresse för landsbygden.

2 kommentarer:

Maria Leander sa...

Da vill jag pasta att du inte har läst tillräckligt pa vad Centerpartiet star för. Vi har en politik som passar alla, var man än bor. Men som sa manga andra tror du att vi bara finns till för landsbygden. Da kan jag iaf säga att du har helt fel!

Rasmus Ling sa...

Vad beror det på då, att det inte finns någon representation i de tre största kommunerna?