söndag, juni 04, 2006

Utveckla friåret!

Jag har blivit riktigt produktiv i skrivarväg, de senaste dagarna. Denna insändare blev skriven idag, och är på väg till ett par tidningar:

En av de allra största och viktigaste framgångarna för miljöpartiet de gröna under denna mandatperiod är friårsreformen. Det började som ett försök i 12 kommuner, men finns nu i hela landet med 14.000 platser.
Friåret är en reform alla vinner på. Dels så får många som jobbat på samma arbetsplats länge chansen till en välbehövlig paus, men det leder också till att många yngre får chansen till ett riktigt arbete, vilket både leder till en bättre ekonomisk situation och dessutom värdefull arbetslivserfarenhet. Och även om friåret inte var tänkt som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, så har det faktiskt visat sig vara den mest effektiva. Enligt arbetslivsinstitutet så får hela 59 procent av de som fått vikariat någon form av fortsatt anställning efteråt. En fantastisk siffra!
Den gröna arbetsmarknadspolitiken har till skillnad från övriga partier inte siffror och statistik i fokus. För oss är människors välmående det centrala. Friåret är en dellösning på de problem som finns på arbetsmarknaden. De gröna vill utveckla friåret, de grå vill avveckla det. Hur det går avgör du som får rösta den 17 september.

Rasmus Ling
Riksdagskandidat (mp)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Anonym sa...

I find some information here.