fredag, oktober 13, 2006

Dagens citat

"Detta med höger och vänster är svårt att förstå. För mig börjar det dock klarna litegrand den sista veckan. Det är tydligen så att vänster är de som anser att man ska betala för att se på TV men att det ska vara gratis att på museum. Höger är de som anser att man bör betala för att gå på museum men att man inte ska behöva betala för att se på TV"

4 kommentarer:

Anna Röd sa...

vem citerar du?

Johan sa...

Ett inlägg på Intern Debatt, signerat Lars Bohlin.

Riktigt underhållande faktiskt.

vildvuxet sa...

Angående TV och Museum så är det ju på ett ytligt plan väldigt lustigt också.

Men man behöver inte gräva djupt för att inse:

1) För vanligt folk finns det ett behov av fri och demokatisk media, som kan fungera som en motvikt till den av privata tyrannier ägda median, vars konsekvenser vi ser i de länder där den privata mediautvecklingen gått längst (t.ex Venezuela, USA, Italien).

Om vi nu går över till museum så inser vi att killen som skrev texten inte har någon aning om vad han skriver om, eftersom vi ju faktiskt betalar för museerna - men genom skatten.

vildvuxet sa...

Angående kårobligatorie och a-kassa så är det ju intressant om man tittar på det ytligt. Men om man analyserar vad det skulle innebära att tvinga fackliga att vara med i a-kassa så inser man väldigt snabbt att detta är en attack mot facklig rörelse.

Skiljelinjen är alltså som vanligt:
Högern avskyr arbetssäljande människors kamp för en värld på deras egna villkor.

.. och "vänstern" försöker vara på de arbetssäljandes sida, men har en trist historisk barlast - dvs är inte tillräckligt frihetlig.