tisdag, oktober 30, 2007

Var tog moralen vägen?

Visst är det lite konstigt, efter alla stora ord om moral och mörkläggningar i samband med tsunamin, att inte regeringen kan berätta huruvida den högste tjänstemannen på statsrådsberedningen hade jour eller inte när hon var ute och söp och pussade på en journalist? (Är svaret "nej" på frågan är nämligen inte övriga omständigheter intressanta. Men det blir dom ju nu)

Länk

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej det blir dom inte... om du inte bor i Sverige, eller någon frireligiös del av USA! Det är sjukt att vi inte har en syn på alkohol som något vardagligt! Det är sjukt att detta kan bli en nyhet! Om detta säljer lösnummer, så är svenskarna sjuka, och bevisligen också SVT och DN som sprider nyheten... och på bättre plats än Irak-kriget, där folk DÖR! SKÄMS!

Joar sa...

Svar till anonym 22:30 ovan: det handlar om ansvar.

Om t.ex. en flodvåg hade rullar in över en stad där det vistas en stor mängd svenskar så är det någon på Regeringskansliet som har jour, och denne person kan inte förväntas fullfölja sina arbetsuppgifter till 100 % om han eller hon är berusad.

När larmet går på en brandstation ska bilarna rulla efter ett antal sekunder, och så måste det även fungera på Regeringskansliet att organisationen kommer igång vid en kris, oavsett politisk färg på regeringen.

Anonym sa...

Jag tror inte det handlar om någon moralpanik kring alkohol. Snarare om svenska medborgare ska kunna utkräva att den som har jour faktiskt är förmögen att utföra sitt arbete på ett adekvat sätt.