tisdag, november 06, 2007

Handelsbankens rysslandsfond

Handelsbanken försöker få människor att investera i sin rysslandsfond. Vad de ser som framtiden? Olja, kol och gas. Och uran, kan jag tänka. Inte ett ord om att motverka växthuseffekten, om långsåktig hållbarhet, eller annat. It´s all about the money. Jag ville fråga varför, och skrev brevet nedan. Hoppas på svar, som man brukar säga.

---

Hej!
Jag läste om er Rysslandasfond i en broschyr på Handelsbanken i Malmö, och såg även att ni skrev om den på er hemsida. Jag blev ganska förbryllad. Ni skriver "vår rysslandsfond investerar därför till stor del i olja, gas och andra råvaror", och radar därefter upp branscher som bilbranchen.

Inte ett ord om några investeringar för hållbar ekologisk utveckling, trots att det är den största utmaningen som mänskligheten står inför! Inte minst vad gäller växthuseffekten.

Jag är uppriktigt besviken över att ni inte har tagit till er en så grundläggande insikt att ni vill investera i miljöteknikbranschen, utan istället agerar för att ytterliggare förvärra situationen.

Jag vill gärna ha en förklaring till ert agerande, och hoppas på förbättring.
Hälsningar
Rasmus Ling

3 kommentarer:

Victoria Ahlberg sa...

Strålande initiativ! Du får se till att blogga om det eventuella svaret.

Rickard sa...

ja, jag vill också läsa svaret! :-D

gurra sa...

cash is king