måndag, april 10, 2006

Gröna Studenter-årsmöte

I helgen var det årsmöte för Gröna Studenter i Göteborg. Efter fredagens kanonföreställning av Morrissey i Baltiska hallen så begav jag mig alldeles för tidigt med 7.08-tåget till Gbg på lördagsmorgonen. Inte helt oväntat så regnade det i Göteborg. Men väl på plats, inomhus, så var det jätteroligt. Flera nya medlemmar var på plats. Extra roligt med flera som inte är gamla gröna ungdomar, utan har hittat hit alldeles av sig själv.
En ny styrelse valdes, varav jag sagt att jag inte ville bli omvald. Nya i Gröna Studenters Centrala Arbetsgrupp är Sara Gårdmo, Anna-Lena Andersson, Rickard Sallermo och Tomas Eriksson.

Läste precis på text-tv att Chirac valt att dra tillbaka lagförslaget om särlagstiftningen på arbetsmarknaden för unga under 26 år. Bra! I Frankrike visar människor att man faktiskt kan göra skillnad, vilket jag tycker är superroligt, även om jag inte alltid håller med de protesterande fransmännen. Det här förslaget, som även centerpartiet och CUF har, tycker jag dock är ett riktigt kasst förslag. Jag är emot ALL diskriminering, och det är just vad det här är. Även om jag skulle svälja centerns retorik, så tycker jag de måste förstå att andra grupper skulle bli diskriminerade med det här förslaget (alla över 26). Slopa först-in sist-ut, istället. Det vore rättvisare.

2 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Word! Slopa först-in, sist ut.

Rasmus Ling sa...

Wow, tycker du också det! Vi börjar bli en falang!