tisdag, april 17, 2007

S vs Sd

Nu ska även socialdemokraterna ta debatten mot Sverigedemokraterna. I riksstäckande TV4 lite sen kvällstid, efter barnen är lagda, på torsdag. Folkpartiets och moderaternas respektive debatter i förra veckan gick på inte lika riksstäckande TV8.

Jag såg moderaterna mot sverigedemokraterna på webben igår. Det var halvkomiskt emellanåt, speciellt när Sd konfronterades med att de är med på alla utgiftsökningar, men emot alla besparingar.

Sd ville även modernisera abortlagstiftningen, d v s förkorta tiden från 23 till 12 veckor. Och en himlans massa andra konstigheter.

Konstigt nog har Sydsvenskans ledarsida tagit ställning mot TV-debatter mot Sd. Jag tror att det är det enda sättet att bemöta Sd på ett effektivt sätt. Om, och bara om, man samtidigt visar på en annan problembild, och inte använder samma språk och begrepp. Och att man protesterar när Sd säger invandringen kostar väldigt mycket, det tror jag alla är överens om. Nej. Alla är inte överens om det.

Tvärtom, är invandringen en guldgruva för Sverige. Utan den stannar utvecklingen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Tvärtom, är invandringen en guldgruva för Sverige. Utan den stannar utvecklingen."

Ett fullständigt bisarrt påstående som du inte ger nåt som helst skäl för. Har du sett BRÅ:s statistik om invandrares brottslighet? Invandrares arbestlöshet är också högre än svenskars. De undersökningar som gjorts visar att invandringen kostar stora summor (dock är detta förstås nåt som är svårt att räkna på).

Om man bara håller sig till PK-linjen är det tydligen OK att vräka ur sig vilka lögner som helst utan att ens ge nåt argument för dom.

Rasmus Ling sa...

Eftersom människor kostar samhället pengar i två skeenden av livet, i åldern 0-19/25 (beroende på när man får arbete) och efter 65, så är en människa som kommer hit vid 5-40 års ålder lönsam, i ekonomiska termer. (Förlossningar är för övrigt inte billiga)

Att det sedan finns hinder som gör det svårt för nyanlända att lära sig språk, starta företag eller bli anställda, är en annan sak. Det kan man dock åtgärda.

Men, även idag är invandringen naturligtvis oerhört lönsam. Kolla runt i Malmö, utan invandrare skulle det knappt finnas en kvarterskiosk.

Den invandring som är ett ekonomiskt problem för Malmö Stad är de danskar som jobbar i Danmark, betalar skatt i Danmark, men utnyttjar service i Sverige. Förhoppningsvis kan Öresundskommittén enas om en hållbar lösning även för den gruppen.

Anonym sa...

Jag föredrar vetenskapliga undersökningar framför obskyra a priori-resonemang och enstaka egna observationer.

Rasmus Ling sa...

Bra att ditt påstående "De undersökningar som gjorts visar att invandringen kostar stora summor (dock är detta förstås nåt som är svårt att räkna på)." byggde på vetenskap, då.

Anonym sa...

sinnessjukt att säga att invandringen ären tillgång, när brotten eskalerar, och våra gamla inte kan få den vård som dom borde ha, invandringen kostar 1 miljard om dagen, men då ingår ju massbrott
i detta paket, vänsterflummare ser inte detta, skandal.