onsdag, april 16, 2008

Uteslutningsärendet

Igår skickade jag och Maria Ferm in ett uteslutningsärende till miljöpartiets partistyrelse, mot miljöpartiets representant i kommunfullmäktige i Svedala, René Lundström. Anledningen är att René Lundström ett flertal gånger skadat miljöpartiet med mer eller mindre främlingsfientliga uttalandet. Droppen som fick bägaren att rinna över var att Lundström inte röstade för att Svedala kommun skulle skriva avtal med migrationsverket om att ta emot 50 flyktingar på tre år.

På samma sammanträde behandlades även Lundströms motion "Individuell utvecklingsplan för invandrare/flykting som flyttar till Svedala kommun". Förutom att motionen innehåller ett olagligt förslag och visar Lundströms stora okunskap (att inte skilja på begreppen invandrare och flykting exempelvis), så har motionen främlingsfientliga undertoner. Att samma lagar ska gälla för alla som bor i Sverige är självklart. Att föreslå att vissa ska ha andra regler än andra, läs att invandrare ska ha hårdare regler än infödda svenskar, är oacceptabelt.

Någon har påstått att vårt uteslutningsärende bottnar i att miljöpartiet har lågt i tak. Det är inte sant, och det finns också siffror som styrker det. Gröna representanter är de som i högst utsträckning inte röstar med partilinjen. I det här fallet handlar det dock om något större: Människosyn och grundläggande värderingar. Delar man inte ett partis grundläggande värderingar så ska man förstås inte vara medlem. Oavsett om partiet heter miljöpartiet, kristdemokraterna eller sverigedemokraterna.

4 kommentarer:

Nisse sa...

Samma regler gäller inte för barn som för vuxna. Är det oacceptabelt? För att klara sig fullt ut i samhället måste man lära sig hur det fungerar, och jag tror inte det saknas belägg för påståendet att folk som inte är födda i Sverige skulle ha sämre koll på hur det svenska samhället funkar. Jag tror inte att motionen var optimalt utformad och vet inte heller vad Lundström har gjort tidigare, men jag hävdar ändå att ni är helt fel ute. Ursäkta provokationerna, men här är min reaktion.

Svante sa...

Heder åt Rene i Svedela som vågar företräda SVENSKA FOLKETS åsikter, inte bara miljöpartiets flumpropaganda om multikulti.

Rasmus Ling sa...

Svante: Tycker inte du att man ska företräda den politik som det partiet man är vald för står för?

TL sa...

Käre Rasmus,

Bör man inte bara ”...företräda den politik som det partiet man är vald för står för”, frågar Du???? Vet Du, Rasmus, det är precis det som Nazisterna gjorde. I WAS JUST FOLLOWING THE PARTY LINE!! Ein jedem Befehl folgen – ohne Mal selbst zu denken, lieber Rasmus, nicht wahr!

Prova det här istället. Så gör man i en demokrati – till och med när det finns folk i ett och samma parti som har ett förslag eller en tanke som inte Du personligen håller, käre Rasmus – prova tänka för dig själv (inte partiet), skilja emellan rätt och fel och göra det som folket – T.O.M. FOLK SOM TILLHÖR DITT EGET PARTI – säger att DE VILL HA (inte det som Du tror partiet kräver av ”partiets goda soldater”).

Detta kommer nog att förvåna Dig, bäste Rasmus, men partiets jobb är ICKE att berätta för FOLKET vad FOLKET SKA HA – det är att L-Y-S-S-N-A och A-G-E-R-A när FOLKET säger PARTIET att FOLKET VILL HA någon viss ändring. Och Ditt svar???? Bli av med folk i partiet som inte delar Din uppfattning – precis som Nazister. Det finns ingen ursäkt för vad Du och Maria har gjort. Det som Ni har gjort är inget annat än anti-demokratisk och Nazist-aktigt – och det som är mest sjuk är att Ni inte ens inser det eller medger det själva. Ni bör skämmas på alla sätt. Ni är Nazister ren igenom.

Åsikter och olika uppfattningar samt yttrandefrihet finss och bör finnas i en demokrati – även i en och samma parti. Och särskild i samband med sådana känsliga frågor som har med invandring och flyktingar att göra. I Sverige finns det INGEN diskussion och även mindre chans för en debatt. Varför? INGEN törs ställa upp och göra det som René gjorde – att dela med sig bekymmer och tankar – precis på grund av att folk brukar fördöma och reagera extremt precis som Ni har gjort här. Därför bör ALLA åsikter tålas och allas meningar respekteras – även om de inte passar med Era egna uppfattningar. Håll munnen, öppna öron, ge respekt. Det är det som gör en demokrati. Istället har Ni – som partiansvariga och domare över Renés åsikter – helt enkelt bestämt vad Ni tror han har för en inställning till andra, vad Ni tror han har för tankar, vad Ni tror han har för ett trosystem. Enligt Er kan sådana åsikter inte betyda något annat mer än att HAN (och alla andra som annars kanske skulle utrrycka sådana bekymmer eller ideer...) ÄR FRÄMLINGSFIENTLIG!!!! Så publicerar Ni klart och tydligt.

Att ställa frågor eller krav är inte ”främlingsfientlig”, bäste Rasmus och Maria. Men det får Ni också säga om mig likaväl nu, va??? Ett problem dock. Innan Ni gör det bör jag berätta för Er att jäg är själv UTLÄNNING. Är jag också främlingsfientlig, Rasmus och Maria???? Hmmmm. En främling som är själv främlingsfientlig??? Va??? Det som Du skriver, Rasmus, är vilseledande. Faktiskt all som Du skriver är vilseledande. Svenskar som könsstämplar???? Löjligt. Jag föreslår att Ni tänker igenom Er påstående om att alla kulturer är lika och har lika värde. Börjar här kanske:

http://davidthompson.typepad.com/davidthompson/2007/02/blunting_the_se.html

och

http://davidthompson.typepad.com/davidthompson/2007/02/the_perils_of_m.html

Att komma till Sverige och bo i Sverige och få stanna i Sverige är ingen rättighet som tillhör alla världens folk. Kraven och obligationer på de som kommer får staten bestämma – det är inget som är ristat i sten. Att komma till Sverige är en gåva som svenska staten har rätten att ge – OCH att TA BORT. Visst, Rasmus, det finns en skillnad under svenska rikslagen emellan de som födds i Sverige och de som kommer till Sverige och får uppehållstillstånd eller medborgarskap. De som infödda i Sverige har staten inget val att ta ansvar för eller att behålla. De som kommer utifrån har staten alla möjlighet att bestämma över. Det vill säga att staten kan VISST ställa krav...och staten kan VISST lägga fram obligationer...och staten kan VISST utvisa de som inte klarar av kraven, uppför sig ordentligt, arbetar, osv. Hittills har staten inte gjort något i detta område. Men det är visst mycket möjligt. Sverige har, trots Dina påstående, inget tvång att behålla folk som inte lär sig svenska, jobbar, försöjer sig själva, behandlar barn eller kvinnor väl och lika, osv. Sverige och svenska folket har inga tvång att behålla eller betala för att sådana människor kommer hit eller stannar här eller fängslas här. Och även minst släktningar som har kommit hit...och kanske gjort likadant. Alla dessa kunde (och bör) utvisas falls svenska folket och därigenom svenska staten bestämmde sig den ville göra så.

Att prata om att lagen gäller alltid alla lika. Hmmmmm. Faktumet att lagarna mer och mer inte gör det är en stor orsak till att folk runtom Sverige och Europa börja ha bekymmer både om staten och invandrarna som släpps in. Lagarana verkar inte vara lika för alla. Tar man bara hets mot folkgrupplagen:

Johanna Rytel skrev i Aftronbladet 14. april, 2004 en artikel som hette “Jag täker aldrig föda en vit man”. Hon anmäldes för ”hets mot folkgrupp” (en lag som ändå bör aldrig finnas och bör avskaffas omedelbart på grund av förskräckliga inskränkningar av yttrande- och intellektuella friheterna). Göran Lambertz bestämde sig samma dag som han fick anklagelsen att lagen kan inte användas för att skydda vita människor. Han skrev:

"The purpose behind the law against incitement of ethnic hatred was to ensure legal protection for minority groups of different compositions and followers of different religions. Cases where people express themselves in a critical or derogatory way about men of ethnic Swedish background were not intended to be included in this law. Because of that, the content in this article cannot be considered incitement of ethnic hatred."

Gör oss alla en STOR tjänst. Sluta tro att alla som har en åsikt som inte liknar Era måste automatisk vara ”främlingsfientliga” eller ”rasistiska” eller liknande. Folk som Ni brukar var de som oftast säger att man inte bör ha fördomar om folk tills man ser och vet vad de faktiskt tror. Än så länge lever vi i en demokrati...vill Ni behålla den föreslår jag att Ni tilllåter andra ärliga åsikter...utan att skrika ”’rasist” och ”främlingsfientlig”...även i...och särskild i ett politiskt parti och i politisk diskussion. Ni har mycket att lära Er, inte minst av någon som René Lundström.

TL