torsdag, maj 24, 2007

Besiktningsresa

I tisdags var jag med Servicenämnden på besiktningsresa. Vi kikade på olika projekt som serviceförvaltningen håller på med, och en del som var klara. Heldag, 8.30-19, inklusive möte, en massa bussåkande och middag. Vi fick bland annat se

* IT-service, med alla telefon- och dataservrar.

* Sege Park, där det största solcellsanläggningen i Sverige håller på att sättas upp. 1100 kvadratmeter solpaneler, och varje kvadratmeter ger 100 kWh per år. Kostnaden är totalt 17 miljoner kronor, och livslängden garanteras till 25 år. En riktigt lönsam investering, alltså. Det häftigaste är att panelerna inte är fästa på taket, utan på stora stålvajrar. De går alltså att flytta, om det skulle behövas.

* Kallbadhuset på Ribersborg, där den tekniska chefen på fritidsförvaltningen, Staffan Björk, infoermerade om de slitna fritidsanläggningarna som ska tas över av serviceförvaltningen vid årsskiftet.

* Trafikövervakningscentralen, där man håller på att ta fram enknappade mobiltelefoner. Dessa ska användas av människor med dålig syn, företrädesvis äldre, som blir kopplade till övervakningscentralen, och kopplar dem vidare. Innovativt.

* Studentboendet S:a sommaren. Det var fint, men dyrt. Ettorna gick loss på 4100 i månaden, inklusive el och värme, men exklusive bredband. Jag passade på att lobba på de andra politikerna att studiemedlet måste höjas.

Inga kommentarer: