torsdag, januari 10, 2008

Safari fast i tullen

När svenska herrfotbollandslagets vänsterback blir stoppad i tullen, och inte får följa med resten av laget efter en mellanlandning i USA, för att han är född i Teheran, så är det lätt att förstå situationen för alla de som är födda i Teheran, ska mellanlanda i USA, men inte har back-up av fotbollslandlaget och media. Det kan inte vara lätt.

Detta hände Behrang Safari, Malmö FF:s bäste spelare under förra säsongen (enda bra möjligtvis?), och som belöning för det har fått chansen i landslaget.

Men det värsta är kommentaren från fotbollsförbundets ordförande: Lars-Åke Lagrell: ”man förstår ju dem ändå, att de är misstänksamma”.

Det han borde säga är: "De ska ge fan i att sabba vår planering!". Eller säga nånting, iallafall. Bedrövligt. Ordföranden för det egna förbundet är uppenbarligen inte på landslagets sida. Med såna vänner behöver man inga fiender.

Anja Gatu på Sydsvenskan bloggar också om det.

2 kommentarer:

Maria Ferm sa...

Det är verkligen bedrövligt...

Anonym sa...

Detta handlar om ren diskriminering, helt oacceptabelt att Lagrell inte säger ifrån, tvärtom så visar han förståelse för ett rasistiskt system.