onsdag, januari 30, 2008

Våga vara grön

Ikväll kommer chefredaktören för ETC, Johan Ehrenberg, föreläsa på Malmö Högskola under parrollen "Våga vägra vara borgare". Såväl De Gröna i Malmö som Gröna Studenter är medarrangörer.

Att inte vara borgerlig kan förstås betyda en väldig massa olika saker. Det är inte meningen att det ska vara ett peppmöte för den samlade oppositionen. Däremot ett samtal om vad som faktiskt skulle kunna åstadkommas, och om vilka punkter man kan enas.

Vänsterpartisten i Malmö Daniel Sestrajcic tycker inte så. Han anser att De Gröna inte skulle ha varit med som arrangör, eftersom Miljöpartiet samarbetar med m, c, fp och kd i Region Skåne.
Så här skriver Sestrajcic i både ETC och Sydsvenskan.

Jag funderar på att svara och upplysa Daniel Sestrajcic att allt som inte är vänster behöver vara höger. En intressant afton ska det bli iallafall.

1 kommentar:

Thomas N sa...

Träffar du på Daniel Sestrajcic kan du ju tala om för honom att du inte tycker att v bör vara med i arrangemanget, för de ju samarbetar med borgarna i Boden, Hylte, Härjedalen, Lindesberg, Ockelbo och Storuman (se http://www.skl.se/artikel.asp?C=5397&A=43469). Förra mandatperioden samarbetade man också med borgarna i Sörmlands läns landsting.