onsdag, juli 04, 2007

Abortmotståndarparti?

Det pratas om att besvikna abortmotståndare i Kristdemokraterna vill bilda ett nytt parti, eftersom Kd blivit för sekulariserade.

Jag tror inte att det behöver starta något nytt parti. Förra sommaren, i Almedalen, träffade jag ett parti, som kandiderade till riksdagen. Ett parti som säkert passar dem utmärkt.

Jag kommer inte ihåg det exakta namnet, men innehåll något om "Kvinnor", "partiet" och "Kristna". I partiprogrammet fanns att läsa om traditionella kristdemokratiska frågor, som att vårda egna barn är arbete, och borde betalas med lön och att abort är mord.

Eller nej, något partiprogram fanns inte, och behövdes inte. Allt fanns att läsa i bibeln. Därför kunde man ta ställning till allt från mellanösternkonflikten till skolpolitik. Om man bara tolkade skriften på rätt sätt, förstås.

Men som Joseph Christensen, som ingår bland de missnöjda kristdemokraterna säger:

Vår politik ska bygga på den heliga skriften och Jesus Kristus, något som kd tidigare gjorde, men som vi upplever att de rört sig bort ifrån. Vi vill föra en politik som är frukten av bön och Guds vilja, sade Joseph Christensen, som också ingår i nätverket.

Och med det sagt så kanske inte skillnaden är så stor, om allt nu kan utgå från bibeln?

Inga kommentarer: