måndag, juli 23, 2007

Lite nyheter och lite semester

Vädret är ostadigt i semestersverige, men nyhetstorkan består. Ett par dsaker har hänt och skrivits som jag tänkte kommentera iallafall.

Härom dagen skrevs ett av de bästa inläggen på Aktuella frågor i Sydsvenskan nånsin.


En folkpartist, Percy Nessling från Helsingborg, kräver långsikighet i trafikplaneringen och vill satsa på en europabana på tåg. Det är så rätt. Är det nåt EU borde kunna styra upp snabbt så är det en ordentlig infrastruktur. Idag är rälsen olika bred i olika länder, så tågen kan ofta inte gå emellan. Olika länder har vänster- och högertrafik. Och en del annat omständigt. Det kan vara skönt och soft om man är 17 och runt på slapp tugluff, men den som ska på affärsresa Malmö-Rom tur och retur har inte tid att lägga ner 22 timmar på en enkelresa. Hade det tagit max 12 hade det kunnat komma på tal för en del som kan sova på tåget, och va lite effektiva.

Ett annan bra folkpartiutspel kom för ett par dagar sedan: Omvänd kommunarrest. Det har ett kravliberalt klatchigt namn, "arrest", men handlar bara om att män med besöksförbud inte ska få bosätta sig i samma område som den kvinna de inte ska besöka, vilket absolut inte är orimligt på något sätt.

Och slutligen, i dagens huvudledare av Sydsvenskan så slår man på stora anti-kd-trumman. Kristdemokraterna hotar alliansens enighet! Gissa hur? Jo, riksdagsledamoten Lennart Sacradéus, en av de största abortmotståndarna, vill att regeringen tar tag i frågan om mördarsniglar... "Hans utspel riskerar att skada Kristdemokraterna", tycker Sydsvenskans ledarredaktion.


Nu ska jag åka på semester en dryg vecka, så bloggen kommer förmodligen vara rätt lugn ett tag.

Inga kommentarer: