torsdag, juli 05, 2007

Hetsdömd politiker

Dahn Pettersson, politiker i Allianspartiet i Burlöv, dömdes för snart en månad sedan för ringa hets mot folkgrupp. Anledningen var att Pettersson skrivit en mtion till kommunfullmäktige, där han bland annat hävdade att 95 procent av allt heroin i Sverige smugglades in via Kosovo.

Straffet var rätt så hårt, Pettersson dömdes till 100 dagsböter för brottet.

Jag har själv inte läst motionen, men följt rapporteringen om åtalet via medierna. Och av vad jag kan döma, så bör den trångsynta, fula burlövstölpen bli frikänd. (Enligt Sydsvenskan kunde han inte ens skriva korrekt grammatik i en till fullmäktige inlämnad motion, pinsamt).

Han är uppenbarligen vrickad, men yttrandefrihet är viktigt. Om burlövsborna väljer att även i nästa val låta mannen sitta i kommunfullmäktige, så är det deras huvudvärk. Förhoppningsvis så går det lika bra som det gjorde för Carl P Herslow och de virriga jönsarna i Skånepartiet i valet 2006 i Malmö. De åkte ut, med buller och bång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att skånepartiet åkte ur kf i Malmö kan nog förklaras med att många av deras väljare bytte till Sverigedemokraterna och den framgång som dom fick, snarare än skånepartiets egna prestationer. Med ett svagare SD hade skånepartiet med säkerhet forfarande funnits med i kommunfullmäktige. Deras sammanlagda röstetal var ju ungefär desamma 2002 och 2006. I slutändan är det väl lika illa.

Anna Röd sa...

Jag vet inte, förtal är en del i den tryckfrihetslagstiftning. Snubbens uttalande var vilseledande, och skuldbelade en grupp människor.