söndag, september 02, 2007

Friidrotts-VM, en kort summering

Friidrotts-VM blev ett fiasko. Åtminstone ur svensk medaljsynvinkel. Men tävlingen har långtifrån kantats av några exceptionella resultat i övrigt. Exempelvis var vinnartiden på 5000 m herrar den sämsta genom VM-historien.

Kajsa Bergqvist rev ut sig på 1,97. Hon har varit mycket skadad och var inte alls favorit, men det kändes som att hon skulle ha tagit åtminstone den höjden, det såg ju så bra ut innan.

Susanna Kallur kom fyra i sitt 100 m häck-lopp, och hon skulle ju ha tagit en medalj. Men hon slog personligt rekord, så det var ju gott nog. Det är ingen skam att förlora mot bättre konkurrenter.

Stefan Holm var en besvikelse. Han skulle ha tagit medalj, men rev också ut sig för tidigt.

Och så Mustafa Muhammed. Fyra. Slagen av tre kenyaner. Tidigare i sommar slog han det 31 år gamla svenska rekordet på 3000 m hinder. Så fort lyckades han inte nu. Synd. Han hade jag mest av alla unnat en medalj.

Carolina Klüft vann som vanlig. Slog dessutom både personligt rekord och nytt europarekord. Hon är helt sjukt bra.

Men Stefan Holm har den bästa hemsidan.

2 kommentarer:

Nisse sa...

Jag tycker rätt illa om att räkna medaljer rakt av, så fiasko är inte ett ord jag skulle ta i min mun. Visst kunde mycket ha gått bättre, men att Kallur, Klüft och Wissman (varför inget om honom?) tillhör den absoluta toppen och lyckas överträffa sig själva är inte dåligt.

Då är det väl dam-VM i fotboll härnäst? Apropå vår diskussion så hittade jag en intressant artikel och radiointervju som det länkas till härifrån.

Rasmus Ling sa...

Wissman var såklart grym. Han föll bort av nån anledning.

Och jag skrev ju faktiskt att det var ur just medaljsynpunkt det var fiasko. Jag tyckte ändå att flera gjort enastående prestationer, även om vissa inte var så bra som de egentligen borde vara.