måndag, september 10, 2007

Ser hon pålitlig ut?


Folkpartiet i Malmö är liksom sitt riksdito ett oerhört populistiskt parti. Man gillar att ställa krav, ja, utom på sig själva förstås. Där har man inga krav alls. Man kan tycka lite hursomhelst, huvudsaken att man blir citerad i Sydsvenskan, eller ännu hellre med på bild.

För att lyckas med det, i den hårda konkurrensen, så måste man sticka ut. Helst ställa krav på andra ingen tänkt på, som att förbjuda olika språk eller kräva att fritidsnämnden ska läggas ner.

Nu har man kommit på en genialisk idé. Man ska vara emot Malmö Stads planer på att bygga en tågdepå i Glostorp, som ligger i utkanten av Malmö.

Anledningen, och nu spekulrerar jag fritt, är att Miljöpartiet är för den här satsningen, medan det finns en lokal opinion i området kring Glostorp som naturligtvis anser att depån ska ligga någon annanstans. Därför försöker man hastigt och senkommet angripa miljöpartiet för sitt ställningstagande.

Tyvärr har folkpartiet populisterna glömt bort att man redan haft ett antal chanser på sig att i ett tidigare skede säga vad man tycker i frågan. I kommunstyrelsen och planeringsberedningen. Där har man dock inte sagt ett dyft. Då visste man nämligen inte att det skulle kunna bli en fråga där man hade chansen att komma in i tidningen med. Angripa miljöpartiet i en miljöfråga? Genialiskt.


Det vore kul att veta om frågan har diskuterats på ett medlemsmöte inom folkpartiet. Jag skulle gissa på nej. De Gröna har däremot tagit ställning i frågan på möte med alla sina nämndsledamöter närvarande.

Personligen har jag tvekat ganska länge, men har slutligen kommit fram till att det är det bästa alternativet, om än dålig kommunal planering.

Kommunfullmäktigedebatten i frågan hölls den 30 augusti och kan ses här, mellan Anders Rubin (s) och Ewa Bertz. Miljöpartiets pressmeddelande i frågan finns här.

1 kommentar:

Anna sa...

Det var ett bra blogginlägg om Ewa Bertz. Jo, verkligen populistiskt! Hon hoppar på det mesta.

Men när Carl-Axel Roslund föreslog att Malmö stad ska vara lite mer "flexibla" och inte vara så stränga med miljökraven i barns närmiljöer då opponerade hon sig INTE.